Makelaarskantoor Paul F. de Haas & Co, al meer dan een eeuw een betrouwbaar adres

Het eerste bezoek van Paul F. de Haas met een cliënt koper, de heer L.J. Krüger, en cliënt verkoper aan de notaris dateert van 15 februari 1918, op die datum werd de eigendom overgedragen van de woning aan de Helmstraat 1 in Den Haag. De eigendomsakte is indertijd door de heer Krüger als historisch aandenken geschonken aan De Haas. Het was het eerste huis in Den Haag dat makelaar Paul F. de Haas verkocht. Vier generaties en 100 jaar later is zijn kantoor nog steeds een begrip in de regio Den Haag en Wassenaar. Robin de Haas, achterkleinzoon van de oprichter, heeft het stokje overgenomen van zijn vader Paul F.A.: “Het is een grote verantwoordelijkheid om ons 100 jaar oude familiekantoor voort te zetten op de wijze waarop mijn overgrootvader, opa en vader dat al deden”, zegt Robin de Haas. “Op basis van dezelfde betrouwbaarheid, kennis en discretie, waar we al meer dan een eeuw garant voor staan.”

“Ons familiekantoor heeft de afgelopen 100 jaar een rijke ervaring opgebouwd in de verkoop, aankoop, verhuur, taxatie en beheer van diverse onroerende zaken op uiteenlopende locaties. Hierdoor beschikken wij over een enorm netwerk en een tevreden klantenkring van mensen die in de loop der jaren via ons hun droomwoning hebben gevonden.”

- Robin P.F. de Haas -

Familiekantoor met rijke ervaring

Woningbureaux Paul F. de Haas & Co werd op 2 januari 1918 ingeschreven in het handelsregister in Den Haag. Met 100 jaar makelen is het kantoor één van de oudste, immer actieve makelaarskantoren in Nederland. 

Paul F. de Haas (1885-1959)

Paul F. de Haas, geboren in 1885, liet op 2 januari 1918 ‘Woningbureau Paul F. de Haas & Co’ inschrijven in het handelsregister. Het kantoor werd gevestigd in het Statenkwartier te Den Haag. In die tijd een chique wijk in aanbouw met een grote toestroom van nieuwe bewoners uit heel Nederland en andere delen van de wereld. Het woningbureau groeide mee met de ontwikkelingen in de markt van de jaren 20 en 30. Paul F. de Haas gaf in die jaren zijn eigen woonkrant uit, een deel hiervan werd met de boot naar Indië verscheept om de terugkerende expats van die tijd te informeren over het woningaanbod op de lokale Haagsche huizenmarkt.

Ferdinand G.W. de Haas (1911-1968)

Ferdinand G.W. de Haas, geboren in 1911 en oudste zoon van Paul F. de Haas, kwam op het kantoor werken in de periode waarin Den Haag en de omliggende gemeenten vorm kregen, met de voor die jaren herkenbare bouwstijlen. De nieuwbouwappartementen en -woningen van die tijd verkocht de makelaar in opdracht van aannemers en ontwikkelaars. Het kwam regelmatig voor dat portieken en soms hele straten met woningen in beheer werden gegeven bij makelaarskantoor Paul F. de Haas & Co voor de verhuur, het onderhoud en het innen van de huren. Ferdinand G.W. de Haas was tot aan zijn overlijden in oktober 1968 directeur van het kantoor.

Paul F.A. de Haas (1945-2016)

Paul F.A. de Haas, geboren in 1945 begon in januari 1968 op het kantoor aan de Parkstraat in Den Haag, na eerder een jaar als makelaar gewerkt te hebben in het Zwitserse Lausanne en een jaar in Londen. Toen Ferdinand G.W. de Haas in oktober van dat jaar overleed, werd Paul de Haas directeur van het kantoor dat zijn naam droeg. Het was in die periode dat de toch al omvangrijke beheerportefeuille verder groeide. Deze beheerportefeuille zorgde voor een nog sterkere marktpositie binnen de woningmarkt in de regio Den Haag. Paul de Haas is in de jaren 80 voorzitter geworden van de Haagse afdeling van NVM en heeft daarnaast bij de FIABCI (Internationale Vastgoed Federatie) jarenlang bestuursfuncties bekleed.

Robin P.F. de Haas (1971)

Robin P.F. de Haas, vierde generatie De Haas, begon in 1993 bij De Haas & Co op het kantoor in Den Haag. Het kantoor Den Haag was toen gevestigd aan het Tournooiveld. Na in de jaren tussen 2001 en 2004 ervaring te hebben opgedaan buiten de deur bij een makelaarskantoor in de Gooi- en Vechtstreek en een makelaarskantoor in Den Haag, is Robin teruggekeerd op het spreekwoordelijke nest. Net als zijn vader Paul is Robin de Haas lid van de FIABCI. Met veel passie en toewijding zet hij het nalatenschap en het gedachtengoed van zijn overgrootvader, grootvader en vader voort. Het makelaarskantoor Paul F. de Haas & Co is tegenwoordig gevestigd in een mooi pand op de Molenweg 37 in Wassenaar, waar de koffie altijd klaar staat. 

Denkt u erover na te gaan verhuizen?

Wij denken graag met u mee!

Neem contact met ons op →