WASSENAAR

Groot Haesebroekseweg 6, 2243 EA
€ 3.995.000 kosten koper
aantal kamers
aantal slaapkamers
m2 woonoppervlakte
m2 perceeloppervlakte

Bouw

Oppervlakten en inhoud

Indeling

Energie

Buitenruimte

Objectomschrijving

Unieke kans: het realiseren van uw droomvilla op een geweldige locatie nabij het centrum van Wassenaar op een prachtig gelegen perceel grond van circa 9.300 vierkante meter!
Op het perceel kan een villa worden gerealiseerd met een buitengewoon groot woonoppervlak en dito inhoud. Denk aan 6+ slaap- en badkamers. (in het verleden zijn bouwvergunningen verleend in verschillende -klassieke- stijlen maar ook een moderne villa kan perfect passen op dit lichte perceel)

Wassenaar een dorp in beweging.. Wassenaar is historisch gezien een uitgestrekt dorp, gelegen aan de duinrand. In het westen grenst het aan de zee, in het zuiden aan Den Haag. De dorpskern van Wassenaar bleef eeuwenlang klein, maar de strandwallen tussen Den Haag en het oude dorp werden ‘ontdekt’ door rijke Hagenaars, die in de omgeving de mooiste locaties zochten om een buitenplaats te laten bouwen. De opening van het Hofpleinlijntje in 1908 maakte Wassenaar ook voor Rotterdammers die buiten wilden wonen makkelijk bereikbaar en dankzij de aanleg van de tramlijn Den Haag-Wassenaar-Leiden in 1923/25 konden vele gegoede stadsbewoners dichtbij zee gaan wonen. Vanaf het begin van de twintigste eeuw trok Wassenaar duizenden nieuwe bewoners. Na het overlijden van enkele grootgrondbezitters uit die tijd kwamen grote stukken grond voor verkaveling beschikbaar en ontstonden er aantrekkelijke villaparken. Inmiddels zijn de trein en de tram allang verdwenen, maar Wassenaar heeft nog altijd een reputatie als villadorp. De gemeente telt inmiddels meer dan 26.000 inwoners.

Met een surfboard of een kajak de golven bedwingen of met een catamaran zeilen? Dat kan bij het strand op de Wassenaarse Slag. En ook voor de natuur en de rust bent u in Wassenaar op de goede plek met het duingebied tussen Den Haag en Katwijk. Wassenaar is een zeer aantrekkelijke gemeente om in te wonen, te werken en te recreëren. Dit is onder meer te danken aan haar groene karakter, haar ligging aan de rand van de duinen en door de landgoederenzone maar zeker ook door de kwaliteit van de basis- en middelbare scholen in Wassenaar en de omgeving. De centrale ligging, met goede bereikbaarheid van steden als Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Delft, allen met internationaal hoog aangeschreven universiteiten, biedt een hoge kwaliteit van leven en wonen.

Bijzonderheden perceel:
• Perceeloppervlakte: ca. 9.300m²;
• Bouwvlek groot genoeg om een optimale ligging voor de woning op het perceel te bepalen;
• Beschutte ligging;
• Goot- en nokhoogte: in overleg met de gemeente;
• Unieke kans om naar eigen wensen en inzicht een bijzondere villa te realiseren (conform de mogelijkheden in het vigerende bestemmingsplan);
• Tuinligging met veel privacy: zonligging super;
• Prachtige bosrijke locatie, in een zeer gewilde woonomgeving en op fietsafstand van het centrum;

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Vraag een bezichting aan

Robin P.F. de Haas
Real estate broker

Bezichtiging aanvragen →

De locatie

Huizen in dezelfde woonstijl