'S-GRAVENHAGE

Malakkastraat 1bwnr 4, 2585 SG

Exclusief en Uniek wonen in de historische Vredeskapel.

€ 555.000 kosten koper
aantal kamers
aantal slaapkamers
m2 woonoppervlakte
m2 perceeloppervlakte

Bouw

Oppervlakten en inhoud

Indeling

Energie

Buitenruimte

Objectomschrijving

Uniek wonen in de monumentale Vredeskapel in de 'Archipel'.

Het is niet ondenkbaar dat Koningin Beatrix in 2005, tijdens de jubileumdienst ter ere van het 125-jarig bestaan van de Vredeskapel, stil heeft gestaan bij de rol die haar familie heeft gespeeld in de geschiedenis van de Vredeskapel. Het Koninklijk Huis is immers al betrokken bij de kapel sinds de bouw ervan in de 19e eeuw.

In 1880 is de Vredeskapel in opdracht van de hofmaarschalk van koningin Sophie gebouwd. De hofmaarschalk was begaan met het welzijn van de militairen die in de verschillende kazernes van Den Haag verbleven en hij verzocht de bouwmeester van Koning Willem III een ontwerp te maken voor een militair tehuis. Het moest een plek worden waar militairen tot rust konden komen en steun konden vinden in hun geloof.

De kapel werd gebouwd in de stijl van het eclecticisme met overwegend neoclassicistische kenmerken. De voorgevel wordt door vier gecanneleerde pilasters in drie delen verdeeld. In het middelste deel bevindt zich de ingang met dubbele rondboogdeuren en daarboven het kenmerkende roosvenster. De beide zijdelen bestaan grotendeels uit fraaie rondboogvensters.

Hoewel de Vredeskapel niet veel later met formele toestemming van Koning Willem III geschonken werd aan de Nederlandse Hervormde Gemeente, bleef de functie van de kapel als onderkomen voor militairen relevant in de onstuimige eerste helft van de 20e eeuw. Wijkbewoners bekommerden zich over het lot en welzijn van de militairen en zorgden in de kapel voor vermaak, meubilair, tabak en voedsel. Ook Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik brachten een bezoek aan de kapel om de militairen bij te staan.

Deze bijzondere geschiedenis legde de grondslag voor de Vredeskapel als ‘huis in de buurt’ waar ruimte was voor bezinning, cultuur en ontmoeting. Wijkbewoners, de kerk, maar ook het Koninklijk Huis koesterden de Vredeskapel en droegen hun steentje bij middels giften en vrijwilligerswerk.

Om te voorkomen dat de Vredeskapel voorgoed verloren gaat krijgt dit schitterende Rijksmonument met haar warme historie een nieuwe bestemming. Achter de gevel worden vier bijzondere en zeer luxueuze appartementen gerealiseerd van respectievelijk 48, 95,156 en 158 m2.

Midden in de karakteristieke "Archipel"buurt hoek Malakkastraat en Borneostraat is medio juni 2018 gestart met de transformatie van de “Vredeskapel”.

Kortom wonen op hoog niveau achter een monumentale gevel in een oase van rust van de voormalige kerk.

Bouwnummer 4:

Ruim dubbel bovenhuis van ca. 95 m² met balkon en patio.

Entree op de begane grond te bereiken via de afgesloten zij ingang, centrale hal, trap naar 1e etage.
Entree appartement, hal met luxe toilet, ruime living met open keuken samen ca.40 m2 en kastruimte onder de trap.

Trap naar 2e etage, ruime overloop, master bedroom met toegang tot patio, luxe badkamer met toilet, douche, dubbele wastafel en toegang tot balkon, 2e slaapkamer, berg/wasruimte.

Bijzonderheden:
- Vloerverwarming
- Keuken naar keuze, stelpost € 10.000,- incl. BTW
- Sanitair naar keuze, stelpost € 4.450,- incl. BTW
- Tegels naar keuze, stelpost € 1.650,- incl BTW
- STABU garantie van toepassing
- Eigen grond
- Rijksmonument
- Beschermd stadsgezicht
- Projectnotaris Mr C.D. Rosenberg Polak

Vraag een bezichting aan

Robin P.F. de Haas
Real estate broker

Bezichtiging aanvragen →

De locatie

Huizen in dezelfde woonstijl