'S-GRAVENHAGE

Malakkastraat 1bwnr 2, 2585 SG

Exclusief en Uniek wonen in de historische Vredeskapel.

€ 1.150.000 kosten koper
5 aantal kamers
4 aantal slaapkamers
156m2 woonoppervlakte
m2 perceeloppervlakte

Bouw

bouwjaar
1879
diverse bijzonderheden
{monument}, beschermd stads- of dorpsgezicht,
diversen dak type
samengesteld dak,

Oppervlakten en inhoud

woonoppervlakte
156m2
inhoud
468m3

Indeling

aantal kamers
5
aantal slaapkamers
4
aantal verdiepingen
3
voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel, schuifpui,
keuken
open keuken, inbouwapparatuur,

Energie

diversen isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas,

Buitenruimte

ligging
aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging,

Objectomschrijving

Exclusief wonen in de unieke historie van de Vredeskapel.

Het is niet ondenkbaar dat Koningin Beatrix in 2005, tijdens de jubileumdienst ter ere van het 125-jarig bestaan van de Vredeskapel, stil heeft gestaan bij de rol die de koninklijke familie heeft gespeeld in de geschiedenis van de Vredeskapel. Het Koninklijk Huis is immers al betrokken bij de kapel sinds de bouw ervan in de 19e eeuw.

In 1880 is de Vredeskapel in opdracht van de hofmaarschalk van Koningin Sophie gebouwd. De hofmaarschalk was begaan met het welzijn van de militairen die in de verschillende kazernes van Den Haag verbleven. De bouwmeester werd door Koning Willem III verzocht een ontwerp te maken voor een militair tehuis. De opdracht was dat het een plek moest worden waar militairen tot rust konden komen en steun konden vinden in hun geloof.

De kapel werd gebouwd in de stijl van het eclecticisme met overwegend neoclassicistische kenmerken. De voorgevel wordt door vier gecanneleerde pilasters in drie delen verdeeld. In het middelste deel bevindt zich de ingang met dubbele rondboog deuren en daarboven het kenmerkende roosvenster. De beide zij delen bestaan grotendeels uit fraaie rondboog vensters.

Hoewel de Vredeskapel niet veel later met formele toestemming van Koning Willem III geschonken werd aan de Nederlandse Hervormde Gemeente, bleef de functie van de kapel, als onderkomen voor militairen, relevant in de onstuimige eerste helft van de 20e eeuw. Wijkbewoners bekommerden zich over het lot en welzijn van de militairen en zorgden in de kapel voor vermaak, meubilair, tabak en voedsel. Ook Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik brachten een bezoek aan de kapel om de militairen bij te staan.

Deze bijzondere geschiedenis heeft de grondslag gelegd voor de Vredeskapel als ‘huis in de buurt’ waar ruimte was voor bezinning, cultuur en ontmoeting. Wijkbewoners, de kerk, maar ook het Koninklijk Huis koesterden de Vredeskapel en droegen allen een steentje bij middels giften en vrijwilligerswerk.

Om de Vredeskapel te behouden krijgt dit schitterende Rijksmonument met haar lange historie een nieuwe bestemming. Achter de gevel worden vier bijzondere en zeer luxueuze appartementen gerealiseerd van respectievelijk 48, 95,156 en 158 m2.

Midden in de karakteristieke "Archipel" buurt hoek Malakkastraat en Borneostraat is medio juni 2018 gestart met de transformatie van de “Vredeskapel”.

Kortom wonen op hoog niveau achter een monumentale gevel in een oase van rust van de voormalige kerk.

Bouwnummer 2

Royaal 3-laags appartement van ca. 156 m² binnen de contouren van de kerk met 2 buitenruimtes en separate buitenberging.

De afgesloten zij-tuin ingang van het complex geeft toegang tot een centrale hal met daarin de entree van het appartement en spacieuse woonruimte van ca. 85m² met luxe open leefkeuken, ruime living, ruimte ten behoeve van toilet en kasten en stalen wenteltrap naar de 1ste verdieping.

1e etage met overloop, masterbedroom met walk-in closet en luxe badkamer, extra kamer naar keuze in te richten bijvoorbeeld als werkkamer of slaapkamer.

2e etage met overloop, 2 slaapkamers elk met directe toegang tot de patio, 2e badkamer, berg/wasruimte.

Bijzonderheden:
- 4 halfronde boogramen (360 cm hoog)
- All-Electric (= gasloos)
- Vloerverwarming/vloerkoeling
- Keuken naar keuze, stelpost € 25.000,- incl. BTW
- Sanitair naar keuze, stelpost € 8.150,- incl. BTW
- Tegels naar keuze, stelpost € 2.350,- incl. BTW
- STABU garantie voorwaarden van toepassing
- Eigen grond
- Rijksmonument
- Beschermd stadsgezicht
- Projectnotaris Mr C.D. Rosenberg Polak

Vraag een bezichting aan

Robin P.F. de Haas
Real estate broker

Bezichtiging aanvragen →

De locatie

Huizen in dezelfde woonstijl