WASSENAAR

Groot Haesebroekseweg 59, 2243 EE

Indrukwekkende monumentale villa dat recent door de huidige eigenaar van onder naar boven en van binnen naar buiten toe is gerenoveerd.

€ 2.950.000 kosten koper
16 aantal kamers
7 aantal slaapkamers
465m2 woonoppervlakte
1931m2 perceeloppervlakte

Bouw

type woning
vrijstaande woning
soort woning
villa
bouwjaar
1929
diverse bijzonderheden
{monumentaal pand}, beschermd stads- of dorpsgezicht,
diversen dak type
{schilddak},

Oppervlakten en inhoud

woonoppervlakte
465m2
perceeloppervlakte
1931m2
inhoud
1870m3

Indeling

aantal kamers
16
aantal slaapkamers
7
aantal verdiepingen
4
voorzieningen
mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel, alarminstallatie, rookkanaal, airconditioning,
keuken
open keuken, woonkeuken, inbouwapparatuur,

Energie

diversen isolatie
dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas,
cv ketel combi
ja
cv ketel brandstof
gas

Buitenruimte

ligging
vrij uitzicht, beschutte ligging,
tuin opp. totaal
1650

Objectomschrijving

GROOT HAESEBROEKSEWEG 59 WASSENAAR

Deze villa (ontworpen door Marinus Emmerikus van de Wall 1883 - 1976) ligt aan de Groot Haesebroekseweg, de doorgaande noord-zuid gerichte weg langs de villawijken De Kieviet en Groot Haesebroek, de weg die Wassenaarnoord/centrum verbindt met Wassenaar-zuid. Het huis ligt tegenover het villapark De Kieviet en ligt omringend door een royale tuin en erf. Het staat haaks georiënteerd ten opzichte van de weg, waardoor het huis kleiner lijkt dan het is. De gemetselde hekpijlers staan aan de straat en markeren de oprit, die aan de linkerzijde van de woning ligt. Oorspronkelijk was er een inpandige garage die inmiddels als woonkeuken, aan de achterzijde, bij de woning is betrokken.

Het vrijstaande, deels onder-kelderde woonhuis is opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond en bestaat uit twee bouwlagen met samengestelde kap. Het samengestelde schilddak is zeer levendig doordat de gevelhoogten verschillen. Hierdoor is een schilderachtige gootlijn ontstaan, die extra goed uitkomt doordat de dakoverstekken royaal zijn. Ook dragen de twee gemetselde schoorstenen, waarvan die aan de linkerzijde vanaf de verdieping vooruit-springt uit het gevelvlak, bij aan de levendige dakvlakken. De levendigheid wordt nog versterkt doordat de dakbedekking, gebakken leipannen in maasdekking, doorloopt over het opgaand metselwerk. De hoofdvorm is verder nog verrijkt met kleine uitgebouwde onderdelen zoals een entreeportaal, een bay-window en een driezijdige erker. Het opgaand metselwerk is in kruisverband (baksteen) uitgevoerd met sierranden. De voorgevel is deels bekleed met gepotdekselde, houten delen. De dakkapellen zijn voorzien van met rode, gebakken leipannen gedekte schildkappen of een platte afdekking. De meest in het oog springende details van de asymmetrische voorgevel is de voor de architect kenmerkende wijze waarop hij de overdekte entreepartij – uitgevoerd als portiek – heeft gedetailleerd: met een houten deur met zijlichten, een getralied venster, twee terracotta brievenbus-openingen en een gemetselde stoep. (aldus redengevend omschreven ten behoeve van de monumentale status).

Een meer commerciële omschrijving laat zeggen dat het een fijn familiehuis betreft dat recent door de huidige eigenaar van onder naar boven en van binnen naar buiten toe is gerenoveerd waarbij zo goed als niets is overgeslagen. De ligging ten opzichte van basis- en middelbare scholen en sportverenigingen is gunstig net als de aanrijroute naar Wassenaar Dorp en de uitvalswegen. De woonvertrekken op de begane grond komen uit op de centrale hal met trappenhuis en de gezellige woonkeuken met een groot eiland biedt via dubbele deuren toegang tot een deels overdekt terras met open haard. Op de eerste verdieping zijn de ouderslaapkamer annex badkamer annex kleedkamers, drie slaapkamers, de tweede complete badkamer en de was-kamer bereikbaar vanaf de ruime overloop. Op de tweede verdieping wederom een ruime overloop met toegang tot drie slaapkamers, een derde badkamer, enkele bergruimtes en een (tweede) technische ruimte met c.v. ketel en ventilatiesysteem.

Kenmerken:
- indrukwekkende monumentale villa (architect M.E. van de Wall)
- 520 vierkante meter woongenot (NVM Meetinstructie)
- 4 woonvertrekken, 7 slaapkamers en 3 badkamers
- Kelderruimtes te verdelen onder Stook-, opslag- en wijnkelder
- Renovatie in 2015
- Gunstige ligging
- circa 2.000 vierkante meter perceel
- Vrijstaande garage
- Energielabel C
- Gemeentelijk monument
- Beschermd dorpsgezicht
- Ouderdom- asbestclausule zal worden opgenomen NVM koopovereenkomst

Interesse in dit huis? Schakel uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Vraag een bezichting aan

Robin P.F. de Haas
Real estate broker

Bezichtiging aanvragen →

De locatie

Huizen in dezelfde woonstijl